PELAKSANAAN PELAN PEMULIHAN NEGARA (PPN) FASA 1 TELAH BERMULA PADA 29 JUN 2021 SEHINGGA TARIKH DIBERITAHU KELAK. #STAYHOME #STAYSAFE
Sign Up Now and Get RM5.00 Voucher
80
PEMBANGUNAN PANGKALAN DATA : BERASASKAN CONTOH (EDISI KEDUA)
RM10.00 RM50.00
PEMBANGUNAN PANGKALAN DATA : BERASASKAN CONTOH (EDISI KEDUA)
End In :
Price RM10.00 RM50.00
Size (L x W x H) 25.5 cm x 18 cm x 1.5 cm
Availability 28
Shipping Fee
Quantity
Description
Highlight

Buku ini digunakan sebagai panduan atau rujukan oleh pelajar-pelajar dalam jurusan Teknologi Maklumat/Sains Komputer untuk membina Sistem Maklumat berasaskan pangkalan data.

Pembangunan Pangkalan Data: Berasaskan Contoh Edisi Kedua ditulis dalam bahasa Melayu untuk memudahkan pelajar-pelajar memahami Microsoft Access dan MySCL dengan lebih cepat. Diharapkan buku ini digunakan sebagai panduan atau rujukan oleh pelajar-pelajar dalam jurusan Teknologi Maklumat/Sains Komputer untuk membina Sistem Maklumat berasaskan pangkalan data.

Tajuk-tajuk di dalam buku ini diberikan penerangan secara bergambar agar pembaca dapat memahami dengan lebih mudah dan cepat. Susunan tajuk-tajuk juga adalah berdasarkan kepada proses untuk menghasilkan sistem berasaskan pangkalan data. Buku ini juga menggunakan konsep contoh membina Sistem Maklumat, agar dapat dijadikan panduan untuk membina Sistem Maklumat yang lain.